Hænderne ryster, sveden pibler og stemmen dirrer – de sidste minutter som ugift er ved at være forbi. Men inden det hele kan begynde er der et par enkle ting at huske.
Kirke og præst skal bookes i god tid. (bemærk der er visse regler for, hvilke kirker man kan blive gift i, afhængigt af hvilket sogn man bor i).
Forloveren skal også vælges inden det hele kan begynde. De fleste vælger deres far, men man kan også vælge en nær ven eller slægtning. Den der skal føre bruden til alteret skal også vælges. Mange vælge også her deres far, men man kan også
vælge en nær ven eller slægtning bare det er af det mandlige væsen.
Når alt det praktiske er i orden kan bryluppet begynde.
Til kirken ankommer gommen og hans forlover først, dernæst gæsterne og tilsidst bruden samt personen der skal fører hende til alter. Hvordan brudeparret skal tage plads i kirken, før og efter vielsesritualet, kan ses på nedenstående figur.
For gæsterne gælder reglen om at placere sig på den side, hvem man er nært beslægtet med eller nær ven til. Dvs. brudens familie og venner sidder på den ene side af gangen, gommens på den modsatte. Hvor vidt brudens familie sider til højre eller venstre variere fra bryllup til bryllup.
Når ceremonien er slut, er brudeparret de første der går ud af kirken, hvor gæsterne rejser sig og ser på. Herefter går gæsterne ud og lykkeønsker brudeparret en efter en. Tilsidst går brudeparret til bilen der skal transportere dem videre. Og så er det tid for at kaste med ris. Husk endelig ikke grødris, det pletter på tøjet.
Læs mere:
Trackbacks/Pingbacks