+4542679011 bryllupslog@gmail.com

Her på siden vil vi løbende vise billeder af flotte, overdrevne og anderledes bryllupskager. På et tidspunkt kommer også et billede af vores egen:-) En bryllupskage er en speciel variation af en lagkage, der serveres ved bryllupper. Det er en del af traditionen, at brudeparret skærer for, og selv tager de første stykker af kagen. En bryllupskage er ofte anrettet i flere etager eller lag over hinanden i et utal af variationer.

En bryllupskage er en speciel variation af en lagkage, der serveres ved bryllupper. Det er en del af traditionen, at brudeparret skærer for, og selv tager de første stykker af kagen. En bryllupskage er ofte anrettet i flere etager eller lag over hinanden i et utal af variationer.

MYTER omkring bryllupskagen

Bryllupskagen er (var) et symbol på frugtbarhed, som man forsøger at overføre på det unge par, lige som når man kaster ris efter de nygifte. Derfor skal kagen fyldes med det bedste af det bedste: Det fineste sukker og mel, marcipan, nödder og chokolade af bedste kvalitet. Kagens overflod skulle også gerne smitte af på den materielle del af parrets tilværelse.

Bryllupsfotografen laver flotte billeder.

Det siges at alle gæster skal smage en bid af kagen, eller bringer det brudeparret ulykke. Mange steder i verden er bryllupskagen noget af det vigtigste. Og “ceremonien” hvor parret skære kagen for og fodre hinanden er festens absolutte höjdepunkt. Alt dette kommer til udtryk i kagernes utrolige størrelse og udsmykning.

Herhjemme i Danmark har der været tradition for kransekager, enten som tårn eller overflødigheds horn. Men de seneste år er bryllupskagen også blevet populær. Jeg har kigget lidt på kagepriser. Den mest almindelige pris ser ud til at ligge på 20 – 30 kr. pr. cuvert.

Læs mere her: