+4542679011 bryllupslog@gmail.com

Livets vigtigste buket

På livets store dag er blomster en vigtig del, specielt brudebuketten som er kvindes mest vigtige buket! Brudebuketten er en forholdsvis ny tradition, bare knap 100 år gammel. Før midten af forrige århundrede var det ikke nomalt et have blomster i hånden under cermonien. Men i dag er brudebuketten en af brudens vigtigste ”beklædningsdel”. Både stil, form og blomstervalg skal passe til brudens personlighed. Hår kjole og brudebuket skal gå op i en højre enhed. Traditionelt er det brudgommen der bestiller brudebuketten, men det er måske en god idé at give ham lidt hints om bruden ønsker. For blomsterbinderen kan det være en fordel at have et foto af kjolen. Det kan bruden evt. selv afleverer. 

Buketten er et lille mesterværk, og der stilles store krav. Den skal være til at bære rundt på, den skal beholde formen gennem hele dagen, og de skal holde sig frisk så langt tid som overhovedet muligt. Brudebuketten skal smykke bruden, men må aldrig stjæle billedet.

brud Aarhus

Buketten som symbol

Der en selvfølgelig en grund til at der er tradition for at det er gommen der bestiller brudebuketten. I gennem buketten har han nemlig mulighed for igennem blomsternes symbolik og betydning at give en speciel kærlighedserklæring til sin brud. 

brudens buket
bryllup blomster
brude buket

Her kan du se en oversigt over blomstenes betydning: 

*Jasmin er et symbol på følelser, søde drømme og den stærke duft vil bestandigt minde hende om brudens varme tanker. 
*Primula – er tegn på gommens tålmodighed og håb om snart at se sin brud. 
*Vilde roser/alperoser – viser gommens store kærlighed til sin brud. Blomsten kan endvidere få hende til at miste sine følelser og sin fornuft. 
*Bellis – viser at gommen har sin brud som sin største beundring. 
*Kaprifolier – den der tager kaprifolien til sig vil aldrig blive fattig. Kaprifolie stiller også spørgsmålet “Skal vi knytte kærlighedens bånd?”. 
*Mimose – udtrykker at gommen er for blufærdig til i ord at udtrykke brudens sarte ynde og derfor må han gøre det med blomster. 
*Mørkerøde roser – gør gommen uimodståelig for bruden med sin duft og gommen siger også med roserne “Jeg elsker dig – elsker du mig?” 
*Anemone – et tegn på den spirende kærlighed og varsler, at et nyt forår er på vej. 
*Forglemmigej – udtrykker kærlighed, sandhed og symboliserer trofast venskab. 
*Påskelilje – sender glædelige budskaber og agtelse. 
*Hyacint – hjælper bruden til at være tapper og udholdende. 
*Krokus – en mand er en mand, og et ord er et ord. Den udtrykker samtidig beskedenhed. 
*Liljekonval – lover bruden lykke fremover. 
*Pinselilje – fortæller om hendes kys og lover at sommeren er lige om hjørnet. Den symboliserer endvidere, at gyldne løfter vil blive opfyldt, hvis hun ønsker det. 
*Tulipan – er et symbol på stolthed, men den er bandlyst i brudebuketter, da den aldrig må gives til en, hvis kærlighed man ønsker at vinde. 
*Kirsebærblomst – viser gommens ungdommelige kærlighed og beundring for sin brud. 
*Lilje – udtrykker uskyld og han giver den til en med rent hjerte. 
*Orkidé – der findes mange forskellige orkidéer og de symboliserer mange forskellige ting, men det mest hyppige er – det gode besejrer det onde, så hvis man tror på overtro, er det sikkert en god idé at have dem i buketten, så de kan beskytte mod det onde. Orkidéen udtrykker også en stærk vilje og fortryller bruden med sin dejlighed. 
*Gyldenlak – udtrykker gommens ægte kærlighed, forståelse og følelser. 
*Marguerit – en kompliment til brudens smukke genskaber og et tegn på retfærdighed, naturlighed og sunde sans. 
*Sværdlilje (have-iris) – gommens ærgerrighed er større end hans kærlighed til sin brud og bør derfor aldrig bruges i brudebuketter
*Nellike – rød – gommen erkender at han er i hendes magt. 
*Ridderspore – viser at gommen venter på svar ved alteret. 
*Kornblomst – udtrykker håb og en stille bøn til bruden 
*Lavendel – symboliserer fælles minder og siger “Husker du?” 
*Reseda – symboliserer ydmyghed, beskedenhed og solidaritetsfølelse og anerkender det samme hos bruden. 
*Tidsel – er ikke en dårlig blomst at sætte i brudebuketten, da den udtrykker klogskab og et ønske fra gommen om at altid at være til trøst for sin brud. 
*Fløjlsblomst (tagetes) symboliserer at gommen ikke kan lide letsindighed, men dybe følelser og længes efter stryge bruden blidt over håret. 
*Heliotrop – hører sig til den modne alder og udtrykker venskab og morskab. 
*Alpeviol – symboliserer opmuntring og sender budskab om at glemme alle genvordigheder og glæde sig over live 

Læs mere: