+4542679011 bryllupslog@gmail.com

I den flot pyntede bil kørte vi en tur rundt i byen, inden vi blev sat af ved Kongebroen, hvor vi mødtes med gæsterne, der var blevet kørt dertil i taxaer. Vi havde reserveret pladser på ”Lille Claus” til en times sejllads på Søen. Køletasken indeholdt sød, kølig, perlende hvidvin til alle. Ca. halvvejs rundt stod Jens og jeg af, mens gæsterne fortsatte turen , tilbage til Kongebroen – og dermed Støvlet Katrines Hus, der ligger lige ved siden af.

Bryllupsfotografering

En taxa ventede på os og kørte os til fotografen. Vi var så glade og lykkelige, hvilket tydeligt afspejler sig i fotografens billeder. På forhånd havde vi aftalt med hende, hvilke billeder – og stilen i dem – vi ønskede os. Vi blev budt på et glas vin og selve fotograferingen var en meget positiv oplevelse. Bryllupsfotografen sprudlede af energi og entusiasme, og smittede os med sit gode humør. Efter fotograferingen kørte vi tilbage til restauranten, hvor gæsterne nu ventede på os. Straks efter vores ankomst blev velkomstdrinken serveret. Nu kunne vi for alvor slappe af og bare nyde festen.

Bryllupsfotografering

Bordplanen

Bordplanen var utraditionel vil de fleste synes. Gommen havde min veninde til bords og jeg havde forloveren. Overfor havde vi placeret vores venner – det gav os god mulighed for at snakke og hygge os med dem. Familien ser vi trods alt oftere. Straks efter forretten begyndte de festlige indslag at dukke op. Jeg var så småt begyndt at tænke min tale igennem. Jeg havde læst lidt om, at gommen var den første i tale-rækkefølgen, så jeg sad og ventede på at gommen skulle slå på glasset, da Lasse og Iben rejste sig og nynnede ”pinnochio-sangen”,  mens Mads kom ind med den første sang. Lige derefter kom sangen fra gommens’ mor og så var det tid til hovedretten.

Efter hovedretten tog det rigtig fart. Rækkefølgen blev meget vilkårlig og helt uformel. De unge havde været meget kreative og forberedt flere indslag, såvel sjove som seriøse og vi var utrolig glade for det store arbejde de havde lagt i det.

Bryllupsbordet

råbt hurra og skålet

Efter sange og taler blev der selvfølgelig råbt hurra og skålet – og her havde Jens og jeg forskellige meninger om hvordan ”man” gjorde, når gæsterne rejste sig og hyldede os. Jeg er vant til, at hovedpersonerne bliver siddende under hyldesten,  og derefter rejser sig og skåler med gæsterne. Gommen er vant til, at hovedpersonerner bliver siddende hele tiden. Vi nåede aldrig at gøre det samme samtidig. Måske til vores sølv bryllup…. Naturligvis slog gæsterne på tallerkenerne tit og ofte, så vi måtte op og kysse. Dejligt! På et tidspunkt stampede de samtidigt – så skulle der kysses under bordet. Når gommen eller jeg var ude, blev der kysset og knust på omgang. Der skete hele tiden et eller andet.

Lige før desserten

Lige før desserten rejste gommen sig og holdt en vidunderlig, varm og meget bekræftende tale til mig. Ordene kom direkte fra hjertet og overvældede os alle. Jeg benyttede chancen til at holde min tale til gommen lige efter. Gommens’ far afsluttede ”underholdningen” med en kort tale, hvor han ønskede os tillykke med hinanden, kærligheden og livet. Han havde skrevet talen ned på et flot kort, som han gav os bagefter. Nu kan vi tage talen frem og læse den igen til enhver tid. Det var en rigtig god idé.

Under hele middagen blev der flittigt fotograferet

Under hele middagen blev der flittigt fotograferet. En ven havde allerede før forretten opfordret gæsterne til at bruge de engangskameraer der var stillet ud på bordet. Det har resulteret i mange, “gode” billeder. Mere uformelle og af ting, som vi slet ikke nåede at se under festen. Efter middagen og kaffen blev hele selskabet kørt hjem til os selv i taxaer. Brudepigen (vores hus-alf) havde dækket borde, lavet kaffe, sørget for øl, vand og vin. Sågar stearinlysene var tændte da vi kom hjem. Gaverne stod klar til at blive pakket op. Hvor var der bare mange dejlige ting

Pludselig blev Jens og jeg ”kaldt til orden”. ”Nogen” – mente at brudevals, det skulle vi altså Brudevalsen blev sat på CD-afspilleren og Jens og jeg dansede sammen for første gang! Efter dansen blev Jens’ sokker klippet, og her var det så, at jeg – og alle de andre –  så smiley’en på Jens’ tå, og Jens opdagede hvorfor de havde været så ivrige tidligere på dagen.

Hurtigt efter natmaden tog vi afsted. Vi havde booket et værelse på en kro i nærheden. Vi drak champagne og udvekslede morgengaver – inden vi gik i seng. Gommen havde købt en virkelig lækker skindjakke til mig og jeg havde fået taget nogle portrætfotos af mig selv, til ham. Det havde været fotografens og min lille hemmelighed. En dejlig dag var til ende. Vi var trætte og meget, meget lykkelige. Roen og stilheden sænkede sig over os, alt i mens solen gik ned.

Læs mere her: