+4542679011 bryllupslog@gmail.com

Indkøb af brudekjole

Jeg startede med at kigge på brudekjoler ca. et halvt år før brylluppet skulle stå. Det jeg gjorde i første omgang var at at orientere mig om, hvilke forretninger der solgte disse kjoler i store størrelser.

Det er der faktisk rigtigt mange der gør, og det glædede mig naturligvis overmåde meget. Så ville jeg jo ikke have de store problemer med at finde KJOLEN. Det var i hvert fald hvad jeg troede dengang.
Da jeg så har været ude at kigge på kjoler, og prøvet er par stykker, blev jeg en del klogere.

Selv de forretninger der reklamerer med, at de har kjolerne op til str. 60, har som hovedregel ikke modellerne hjemme i de store størrelser. De ligger inde med modellen, men det er i str. 38-40, og er man nu en stor pige, så kan man jo ikke bruge det til noget.

Derfor lige et par praktiske oplysninger. Find nogle forretninger der forhandler kjoler i store størrelser. Bestil en tid, også selv om du bare vil “kigge”. Der betjenes som hovedregel kun én kunde ad gangen, og de andre har bestilt tid, så hvis du kommer ind fra gaden, så er det ikke sikkert at du overhovedet kan blive betjent.

brudekjoler

Begynd at kigge efter kjoler mindst 6 måneder før brylluppet

Begynd at kigge efter kjoler mindst 6 måneder før brylluppet skal stå. Nogle steder er der leveringstid på op til 4 måneder, og selv om forretningen ligger inde med nogle modeller (også i de store størrelser), så er det ikke sikkert at de har lige præcis det du ønsker – men måske kan de skaffe det. Så vær i MEGET god tid.

Gør dig helt klart hvad det er for en kjole du ønsker dig. Når man er en stor pige, vil de fleste forretninger anbefale et specielt snit, der skal dække så meget som muligt.
Det er venligt ment, men hvis du nu ønsker dig en bestemt kjole, så hold fast i, at du i hvert fald godt vil prøve den – også selv om den er produceret til en kvinde med talje og de mere slanke former.

Min egen tur rundt at kigge på kjoler begyndte en fredag eftermiddag. Jeg havde ikke bestilt tid nogen steder, men troede jo bare at man kunne dukke op, og se hvad de havde. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det var en dårlig ide.

Læs mere om kjoler til bryllupper

smukke brudekjoler

forretninger i Storkøbenhavn

Tag med mig på en tur rundt til de forkellige forretninger, og hør hvad jeg mener om dem, og hvordan jeg fandt betjeningen. Da jeg selv var bosiddende i København på det tidspunkt, er det helt naturligt kun forretninger i Storkøbenhavn jeg har besøgt.

Klik på navn for beskrivelseLillyMadam DunkNicolaiBrudedesignBrude og FeststudietBride fashion
Service341555
Prisniveau523232
Udvalg513455
BemærkningerBesøg en formiddagBestil tidKan ikke anbefalesBestil tidBestil tidSuveræn behandling

Butikkerne er bedømt på en skala fra 1-5, hvor 5 er det bedste.
5 = Bedste service
5 = Laveste priser
5 = Største udvalg

kommende brud

I baglokalet var to kvinder i gang med at udstyre en kommende brud, men den ene kom dog efter lidt tid ud til os der ventede, for at høre hvad hun kunne gøre for os. Jeg fik fremvist en kjole som hun mente passede til mig. Det var hvad jeg havde at vælge imellem dér, for som hun sagde, “Jeg behøver kun at have én god kjole pr kunde”.

Nu var det ikke lige sådan en kjole jeg havde tænkt mig, så jeg ville i hvert fald rundt et par andre steder først, så jeg fik hendes kort, og en besked om at tidsbestilling ville være smart.

Hvis du ikke rigtig ved, hvad der passer til dig, eller hvad du ønsker dig, så kan jeg anbefale Madam Dunk. Hun finder det, som klæder dig bedst og får dig til at tage dig bedst ud, og hun er bragende dygtig. Dog får du ingen valgmuligheder, for hun vil ikke sælge dig noget, som hun ikke mener passer til dig.

Grunden til at jeg ikke handlede hos Madam Dunk, er ganske simpelt, at jeg vidste lige præcis hvad jeg ønskede mig – og det var bestemt ikke i overensstemmelse med det hun viste mig. Jeg besluttede derfor at forsøge at finde drømmekjolen, før jeg ville nøjes med et kompromis.

Lilly brudekjolerne

Den første butik jeg besøgte var Lilly.
Fredag eftermiddag er ikke et godt tidspunkt at komme her. Der var simpelthen fyldt op, men man kunne trække et nummer og pænt vente på at det blev en’s tur.

Det havde jeg ikke lige lyst til, så jeg forlod forretningen med uforrettet sag.
Jeg kan dog fortælle, at jeg havde aflagt Lilly et besøg på et tidligere tidspunkt. Det var på en almindelig hverdag, og om formiddagen. Da var forretningen tom, og den ekspeditrice jeg snakkede med var meget venlig og imødekommende. Jeg blev da også allerede dengang tilbudt at jeg kunne prøve en kjole, men på daværende tidspunkt var jeg slet ikke nået så langt.

Betjeningen hos Lilly fejler ikke noget. Der bliver ikke set skævt til dig fordi du ikke er standard størrelsen.

Lilly fører brudekjoler op til str. 52. Skal man bruge en større str. så bliver den syet for et ekstragebyr på 500 kr.

Hos Lilly skal du ikke bestille tid, men lad være med at komme en fredag eftermiddag/aften eller lørdag. Brug en almindelig hverdags formiddag.

Priserne hos Lilly er rimelige. Her er priser fra 2000 kr. og op efter, men kjolerne er også masseproduktion, og du kommer nemt til at ligne “alle de andre”.

Lilly er dog den forretning, der minder mest om en helt alm. tøj-butik. Det er lidt lige som at gå i Hennes og Mauritz, uden at der dog ligger noget negativt i det.

Nicolai brudekjoler

Nicolai bliver disse butikkers “sorte får”. Jeg havde fundet deres adresse i et bryllups magasin, og da jeg alligevel var inde i det indre København, så skulle jeg da lige kigge.

Jeg fik for så vidt en udmærket modtagelse, men den søde ekspeditrice der modtog mig var altså allerede i gang med en anden kunde. Jeg blev dog vist hen til hvor de store størrelser befandt sig, og fik lov til at kigge lidt på egen hånd indtil hun fik tid til mig. Det skal lige nævnes at jeg heller ikke her havde bestilt tid.

Desværre kom en af hendes kollegaer hende i forkøbet, og ved min forespørgsel på store størrelser blev jeg lige målt med blikket (I kender godt det dér lige kigge op og ned ad én, ikk’?) og fik så at vide at de størrelser førte de i hvert fald ikke.

Jeg tror, at de fleste store piger kender den holdning med at blive “målt” fra top til tå, og så få at vide at man er virkelig for tyk til at kunne regne med at se ordentlig ud.
Det var i hvert fald det, hun fik mig til at føle, og det er synd for forretningen, at deres ansatte opfører sig på den måde. 
Modtagelsen havde jo været god nok, og hvis det havde været en anden der havde betjent mig, så havde denne forretning måske fået nogle helt andre ord med på vejen.

Jeg nåede dog at kigge priser, og de ligger på et middel niveau. Ikke rasende dyrt, men heller ikke særlig billigt. Dog ville jeg ikke sætte mine ben i den forretning igen om så jeg fik kjolen forærende!

Bentes Brudedesign

Bentes Brudedesign er et ret specielt sted. Da jeg kom derud var jeg slet ikke sikker på, at jeg var kommet det rigtige sted hen. Det lignede et meget privat sted. Der var da ganske vist et par flag der markerede indgangen, men ingen udstillingsvinduer eller andet, der kunne inddikere, at her lå en butik. Det lignede et hyggeligt lille bondehus, og med fare for at blive jaget på porten af en vred bondekone gik jeg indenfor.

Det var det rigtige sted, og der var rigtig flot derinde. Et kæmpeudvalg var der også. Simpelthen alt hvad en kommende brud kunne begære.

Nu havde jeg jo lært lidt af den foregående dags trængsler, så denne gang havde jeg taget et par billeder med af det jeg allerhelst ville have.
Før jeg så skulle noget som helst andet, så skulle de forretninger jeg besøgte fortælle mig, om det overhovedet var noget der kunne lade sig gøre. (drømmekjolen er lavet til en lidt anderledes facon end den jeg besidder)

Jeg spurgte efter drømmekjolen, og det var en de havde haft, men som var udgået af produktion. Det var lidt af en skuffelse. Hun ville dog meget gerne hjælpe mig, men kunne jeg ikke komme igen en anden dag, for der skulle komme en kunde der havde bestilt tid? Det kunne jeg jo godt, og jeg vidste jo fra dagen i forvejen, at man ikke bare lige kunne komme ind ad døren og regne med at der var tid til en, så jeg var ved at være på vej ud af døren igen, da hun stoppede mig. Den anden kunde skulle jo lige finde det, så vi kunne da godt lige kigge om ikke der var noget jeg kunne bruge. 

Jeg blev trukket ind bag i butikken, hvor alle kjolerne hang. Og der var mange. Desværre var der ikke så mange hjemme i de store størrelser, og også her havde man en ide om hvad der nu passede bedst til en stor pige – og detvar ikke det jeg havde forelsket mig i. Ikke desto mindre måtte hun altså lige have mig til at prøve en kjole, som hun mente ville passe til mig.

Jeg kan godt fortælle jer, at hos Bentes Brudedesign ved de godt hvad de snakker om. Jeg blev iført en rigtig flot kjole, og derude har de været så smarte at lave spejle næsten hele vejen rundt om kunden, så man kunne se sig selv fra alle vinkler.

Det var ikke min drømmekjole jeg prøvede, men den tog alligevel helt vejret fra mig. Da jeg havde fået den på havde jeg pludselig fået figur. Ikke den figur jeg er vant til, men sådan en med talje! Det så bare rigtig godt ud, og jeg kan varmt anbefale alle store piger at gå til Bentes Brudedesign når de skal giftes.

Jeg synes det var utroligt flot, at der blev afsat lidt tid til mig, og jeg fik da også et kort, så jeg lige kunne ringe og bestille en tid en anden dag, så vi rigtigt kunne gå alle kjolerne igennem. Flot betjening, rimelige priser og et utraditionelt miljø.

sommer bryllup

brude og Feststudiet

Da jeg ankom til brude og Feststudiet var jeg stadig lidt eksalteret over, at jeg havde en figur. Dog havde jeg ikke større forhåbninger om, at de kunne hjælpe mig med at få drømmekjolen.

Her skulle man også bestille tid, men der var da en meget sød ung pige, der alligevel havde tid til lige at høre hvad de kunne hjælpe mig med. 

Frem kom billederne, og spørgsmålet om det nu kunne lade sig gøre. Den unge pige hentede fluks en af sine overordnede, og efter at have kastet et blik på billederne og derefter på mig, fik jeg besked på, at det skulle da vist ikke være det store problem.
Jeg fik så også at vide, at det ikke var den slags kjoler de solgte til de store piger, men hvis det var min drøm, så skulle det bare prøves. Det gjorde mig rigtig glad at få sådan en besked.

De havde ikke tid til mig den lørdag, men jeg fik en aftale om en ny tid, da dette var det første og eneste sted jeg indtil videre havde oplevet, som ikke så det som et problem at mine drømme og min figur ikke matchede.

Jeg vil derfor lige fortælle at under mit andet besøg, hvor jeg jo havde bestilt tid, fandt jeg KJOLEN. Den er beregnet til en kvinde med figur, men det ser det altså også ud som om jeg har, når jeg får den på.

Betjeningen er i top, og der bliver ikke givet op bare fordi man ikke synes om de første 3 modeller man prøver. Der bliver brugt en del tid på, at finde ud af, hvad slags pige man er, og hvad der vil klæde en. Den eneste lille ting jeg var lidt utilfreds med var, at de brugte korsetter til alle de lidt større piger. Jeg fandt det meget ubehageligt at have sådan en tingest på, og jeg nåede da også frem til, at det ville jeg altså ikke have på til mit bryllup. Det skal jo være en festdag, og ikke en plage.

En anden ting er så, at det alligevel endte med at jeg bar et torsolet til mit bryllup. Det var dog ikke så ubehageligt som korsettet jeg først var blevet iført. Det største problem havde jeg dog med min barm… eller mangel på samme.
Jeg har ikke til at fylde mere end en b-skål, og det pæne lingeri fåes bare ikke til store piger med små bryster, så jeg var nødt til at blive “stoppet ud”
Som nævnt andetsteds, så blev det til nogle indlæg, som fik det hele til at se pænt og naturligt ud.

Bridefashion

Bridefashion var den sidste forretning jeg besøgte. Det første jeg gjorde, da jeg kom ind, var at undskylde at jeg ikke havde bestilt tid. Det gjorde ingenting, for det behøvede man ikke hos dem. Det var jo dejligt.

Frem med billederne, og sandelig om ikke også de mente at det kunne lade sige gøre, og de havde da lige et par modeller, som de syntes jeg skulle prøve.

Så jeg trissede ind i prøverummet, og så blev jeg ellers klædt på. Ikke nok med at jeg fik prøvet kjoler, jeg blev skam også iført en ordentlig bh.

Nu er jeg sådan bygget, at jeg godt nok er en stor pige, men min barm er ikke helt fulgt med, så jeg bruger en meget stor størrelse i omkreds, men kan kun fylde en b-skål. Sådanne bh’er kan godt fåes, men man skal lede længe efter dem.
Kjolerne er også syet til at man skal have lidt mere barm, end jeg har, så et eller andet måtte der gøres. Jeg fik skulderpuder til at stoppe i bh’en, og så skal jeg sandelig love for at jeg kom til at se ud af noget!

Kjolen kom på, og der blev sat nåle i de rigtige steder (den skulle sys ind!), for at jeg kunne danne mig et indtryk af hvordan den ville komme til at se ud. Jeg fik slør på og en smuk perlekæde, og havde det kunne lade sig gøre, så havde jeg også fået et par sko på. Jeg får mine sko syet, da jeg har meget vanskelige fødder, men bortset fra skoene, så var jeg klædt på fra top til tå – og jeg lignede en million. Her havde jeg også fået figur, så et eller andet må jeg jo have et sted.

Betjeningen her var simpelthen intet mindre end suveræn. Jeg havde en dame der sørgede for det hele, og tre andre damer vimsede omkring mig for lige at kigge, rette til og komme med gode råd. 
Nå ja, og så for lige at fortælle mig hvor godt jeg så ud. Det er noget der kan sætte ens humør adskellige grader i vejret.

Der var ingen her der snakkede om, hvad der ville egne sig bedst til min størrelse. Jeg fik bare lov til at prøve det, som kom nærmest det jeg drømte om – og de havde et bredt udvalg også i de store størrelser.

Bridefashion er et dejligt sted, hvor man bliver behandlet som en dronning, og også kan komme til at ligne en, hvis det er det man ønsker. Hvis du skal prøve noget her og nu, så er Bridefashion stedet.

Læs mere her: